Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!

Közlemények
Mary Stuart
Hétf. 13 Ápr. 2015, 15:26
Folyosók
Benjamin Rhys
Kedd 07 Ápr. 2015, 19:42
Louis Condé
Louis Condé
Hétf. 06 Ápr. 2015, 15:25
sugar, we're going down
Vendég
Szomb. 04 Ápr. 2015, 15:32
City of Fallens
Eleanor Darlington
Csüt. 02 Ápr. 2015, 13:09
Coeur d'Anubis
Ambrosia C. Colbert
Szer. 01 Ápr. 2015, 20:11
Notre Dame
Vlad Tepes
Hétf. 30 Márc. 2015, 19:53
Játszótárs-kereső
Nicolas Báthory
Vas. 29 Márc. 2015, 21:40
Activity check
Haelan Raleigh
Szer. 25 Márc. 2015, 15:47

Az oldal csodálatos kinézetét LENA-nak köszönhetjük. Ezer hála neki, amiért ilyen gyönyörűek lettünk! A nyers képek tumblr-ről származnak.
Az oldalon szereplő leírások Odette Bourbon-Maine és Mary Stuart tollaiból fakadt. Nem szeretnénk máshol viszont látni.
Az alapvilágot a Reign c. amerikai sorozatból merítettük. Nem fogunk pontosan a sorozattal haladni, együttesen fogunk dönteni hogy hogyan tovább.


Share

Notre Dame

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Vlad Tepes
Vlad Tepes
here's my secrets
♛ AVATAR : † Łuke Evans
♛ AGE : 37
♛ OCCUPATION : †he Count of Wallachia
♛ POSTS : 11
♛ JOIN DATE : 2014. Oct. 28.
grófNotre Dame Empty
TémanyitásTárgy: Re: Notre Dame Notre Dame EmptyHétf. 30 Márc. 2015, 19:53


Anna & Vlad
Istenem fogadj kegyedbe

Reményvesztett ember imája, nem hoz eredményt. Vigaszra nem talál, ki csak végső mentsvárért jár templomba. Oltár elé járulni, gyóntatószékbe ülni, mezőn s erdőn térdepelni nem elég akkor. Hiszen a Mindenhatóban, és szeretetében. Ahogy gyakran, most is hozzá szólok. Segítséget, támogatást kérek. Egy jelet, mely utat mutat eme gondterhelt időkben. Bárminek örülnék, ami akár egy apró reménnyel is szolgálhatna ügyemben. A majdnem teljesen elhagyatott katedrális padsorai közt foglaltam helyet. Cipőm orrát bámulva várom a csodát, mely a megfelelő irányba igazít. Ülök hosszasan, és csendesen. Végül imához készülök. Elmondom szavaimat, halkan. Nem kell másoknak meghallania, ki vagyok s honnan jöttem. Már csak azért sem, mert magyarul szólaltam meg francia földön. Föld, mi teljesen idegen számomra. Vajon, itt is meghallja imám? Nem-e fordít hátat "hűtlenségemért"?! Van-e okom, Nekem, reménykedni?
Alig fejezem be szavaimat, vetek egy keresztet, és szemem sarkából észre is veszem a Notre Dame belsejére teljesen rácsodálkozó ifjú hölgyet. Barna lombkoronája kiengedve mutatja meg szépségét. Emeli ki gyermekien bámészkodó arcát, és teszi vadabbá a férfias ruhájával adta összképet. Felemelem fejem, hogy jobban szemügyre vehessem. Bátor viselete azt feltételezi bennem, hogy tán keletről érkezett. Vagy északkeletről. Vadabb helyről, mint francia föld. Teljesen eltér a helyiektől. Kitűnik a tömegből... akárcsak én. Néhány percig elbámészkodom rajta. Ajkaim apró mosolyra húzódnak. Felállok a padról. A folyosóra lépek, kiegyenesedem és hátul összefogom kezeimet. Viseletem hazai. Csak alaposabb megfigyelők vehetik észre az előkelőséget egyszerűségemen, mely ezen országban csupán a legszegényebbek ruháival összetéveszthető. Sosem szerettem a francia divatot. A népet sem. Bár, úgy tűnik, vannak idők, mikor épp rájuk van szükség. A muskétásokra, kik uralkodójukat védik. A gazdagságukra, melyből fenntarthatják seregeiket. Noha, úgy tűnhet gondolataim kissé elkalandoztak, valójában az üresség nyugtató hatását kell megfigyelnem magamon. Nosztalgikusan figyelem szemeimmel az ifjú hölgyet. Illetlenség lenne így magára hagyni, így, közelebb megyek bámészkodó gyermekiességéhez. A Notre Dame nyújtotta varázs megszakításához.
- Gyönyörű építmény. A franciák pompáját tükrözi. Akárcsak a királyi palota. - jegyeztem meg egészen közel lépve hozzá, felpillantva a mennyezetre, majd vissza a nőre. Az ország nyelvén szólaltam meg, franciául. Ugyan található némi keleties akcentus kiejtésemben, igyekszem a lehető legjobban leplezni idegenségemet. Megjelenésem ellenére. Több, kevesebb sikerrel. Bármennyire is idegennek számítok, és nem ismerem kimondottan sem a várost, sem pedig a földet melyen állunk, következő szavaimat mégis bátorkodtam kiejteni.
- Esetleg, segíthetek? Mondja, mi szél hozta - minden bizonnyal messziről jött személyét - Franciaországba? - érdeklődöm barátságos hangon. Ezt, egy halovány mosollyal erősítve meg. Tekintetem őt fürkészi, miközben a válaszra várok.

† music †
† note †
† words † 400

Vissza az elejére Go down
Anna Báthory
Anna Báthory
here's my secrets
♛ AVATAR : Bridget Regan
♛ AGE : 26
♛ POSTS : 5
♛ JOIN DATE : 2014. Oct. 19.
grófnõNotre Dame Empty
TémanyitásTárgy: Re: Notre Dame Notre Dame EmptyHétf. 23 Márc. 2015, 16:15
to Vlad

Hosszú volt az út és fárasztó. Az idő múlásával beláttuk, Nicolas elküldése otthonról nem volt a legbölcsebb döntés. Mindig is nehéz volt vele. A szabályokat megszegő, felelőtlen báty. Mindig szemmel kellett tartanai. A baj igazi cimborájává lett. Már születésétől fogva. Kontrollálhatatlan. Amíg otthon élt velünk néha, mikor hazajött, szemmel tudtuk tartani. De most, hogy idegen földön kószál teljesen megváltoznak a szabályok. Még csak nem is fogják nemesnek nézni. Nemesnek! Hát tehet ő ilyet? Miféle viselkedés ez a részéről? Persze, kérdezem én, aki mindössze megjátssza a jó kislányt. Szerencsémre apánk előtt nehéz képmutatónak lenni, és ő az egyetlen, akinél megpróbálok kevésbé engedetlenül viselkedni. Beleegyeztem kérésébe. "Keresd meg testvéredet és hozd haza!" Parancs, melynek nem lehet nemet mondani. Sajnos nem lehet levelet írni csak úgy valakinek, hogy 'hé, szóljál már annak a lókötő Nic-nek, hogy poroszkáljon haza Erdélybe'. Nem megoldás. Így persze ki más, ha nem az ő drágalátos hugicája az, akit utána kell küldeni. Szerencsémre megfelelő kiképzésben részesültem, és nem vagyok egy nyafogós, védeni való hercegkisasszony. Pfuj, nyávogjon a macska! Igen, határozottan nem szeretem az előkelőségeket. Az egyszerű, kevésbé nagyképű emberek jobban vonzanak. Ám most, mégis segítségre szorulok. Hatalmas ez az ország, én pedig egyetlen, szinte névtelen embert keresek benne. Esélytelen, de azért megpróbálom. Jobb híján, olyasvalakihez fordulok segítségért, akiben megbízhatok és tudom, nem hagy cserben. Ez a bizonyos valaki pedig odafent él. Nem vagyok valami nagy hívő s vallásos alkat, de, próba szerencse.
Utam többek között ezért is vezetett a híres-neves Párizsba. Itt szeretném elkezdeni a keresést, és jobb helyet fohászomhoz nem is találhatnék, mint a nagy Notre Dame. Nem látok templomot valami sűrűn, de ha már ide hozott a sors vagy apám parancsa, tudja fene, adjuk meg a módját az imának. Sok francia szem tekint rám. Nem szokhattak hozzá öltözékemhez, és a tényhez, miszerint egy nő épp úgy ül a lovon, mint a férfiak. A fegyvereimről ne is beszéljünk! Leszállva kedves barátom hátáról megpaskolom nyakát. Mintegy dicséretnek szánva, majd fegyvereim levéve a nyereghez erősítem. Nem volna illendő talpig harci öltözetben bemenni ebbe a hatalmas építménybe. Felsétálok a lépcsőkön, közben azt saccolgatom milyen magas is lehet ez a csoda. Belépve nem csalódom. Éppen olyan díszes és lélegzet elállító, mint amilyennek az ember elképzeli. Még csillogóbb is. Nem vagyok oda a túlzott pompáért, de ez valóban gyönyörű, meg kell hagyni. Megértem, miért épült olyan sokáig. Többször fordulok meg tengelyem körül, míg a díszítést nézegetem. Fel a mennyezetre emelem tekintetem, a falakra, az oltárra és igyekszem betelni a hely minden egyes apró részletével. Fantasztikus mi mindenre képesek az emberek. Igen, a Katolikus Egyház mindig is szerette a fényűzést. Igaz Pápa uraság? Jaj! Nem panaszkodom, s nem szidom. Hiszen most jöttem kérni valamit! Mégis, nem tudom abbahagyni a hátrálást. Erős késztetést érzek, hogy tovább csodáljam a végtelenbe a Notre Dame belső szépségét. S, hogy őszinte legyek ez már több kell legyen egy egyszerű templomnál. De, nem tudom megmondani mi ez pontosan. Katedrális?
Zene || 479 || Megjegyzés || She and MeVissza az elejére Go down
Anna Báthory
Anna Báthory
here's my secrets
♛ AVATAR : Bridget Regan
♛ AGE : 26
♛ POSTS : 5
♛ JOIN DATE : 2014. Oct. 19.
grófnõNotre Dame Empty
TémanyitásTárgy: Notre Dame Notre Dame EmptyHétf. 23 Márc. 2015, 15:19

Notre Dame Katedralis_wondermondo_com_2014


Notre Dame 52
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

here's my secretsNotre Dame Empty
TémanyitásTárgy: Re: Notre Dame Notre Dame Empty

Vissza az elejére Go down

Notre Dame

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
long may she reign :: Franciaország :: Párizs-