Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!

Közlemények
Mary Stuart
Hétf. 13 Ápr. 2015, 15:26
Folyosók
Benjamin Rhys
Kedd 07 Ápr. 2015, 19:42
Louis Condé
Louis Condé
Hétf. 06 Ápr. 2015, 15:25
sugar, we're going down
Vendég
Szomb. 04 Ápr. 2015, 15:32
City of Fallens
Eleanor Darlington
Csüt. 02 Ápr. 2015, 13:09
Coeur d'Anubis
Ambrosia C. Colbert
Szer. 01 Ápr. 2015, 20:11
Notre Dame
Vlad Tepes
Hétf. 30 Márc. 2015, 19:53
Játszótárs-kereső
Nicolas Báthory
Vas. 29 Márc. 2015, 21:40
Activity check
Haelan Raleigh
Szer. 25 Márc. 2015, 15:47

Az oldal csodálatos kinézetét LENA-nak köszönhetjük. Ezer hála neki, amiért ilyen gyönyörűek lettünk! A nyers képek tumblr-ről származnak.
Az oldalon szereplő leírások Odette Bourbon-Maine és Mary Stuart tollaiból fakadt. Nem szeretnénk máshol viszont látni.
Az alapvilágot a Reign c. amerikai sorozatból merítettük. Nem fogunk pontosan a sorozattal haladni, együttesen fogunk dönteni hogy hogyan tovább.


Share

Királyi birtok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Vlad Tepes
Vlad Tepes
here's my secrets
♛ AVATAR : † Łuke Evans
♛ AGE : 37
♛ OCCUPATION : †he Count of Wallachia
♛ POSTS : 11
♛ JOIN DATE : 2014. Oct. 28.
grófKirályi birtok Empty
TémanyitásTárgy: Re: Királyi birtok Királyi birtok EmptyVas. 09 Nov. 2014, 18:53


Henri & Vlad
A VADÁSZAT MENEDÉK, DE NEM MEGOLDÁS A PROBLÉMÁKRA

Sikerült elintéznem, hogy találkozhassam egy herceggel rögtön érkezésem másnapján. Frnacia barátom sokat segít nekem, ami miatt nagyon hálás is vagyok neki. Felnyergeltette lovamat és elkísért az istállóig. Hátul fogtam össze kezeimet, miközben kényelmes anyagból készült, hazámhoz mégis hű ruháimban és csizmámban lépdeltem Barátom mellett. Barátságos hangom magyarázott nekem néhány dolgot.
- Henri de Montpensier a férfi neve. Franciaországi nemes. Egészen pontosan herceg. Úgy gondolom ha a megfelelő tiszletet mutatja felé, akkor ezt ő maga is viszonozni fogja. Legyen diplomatikus, Hercegem. Ne, olyan értelemben, ahogy a törökökkel tárgyal. - tette hozzá szavaihoz utolsó mondatát egy kicsit szórakozottan. Tudtam mire gondolt. Arra, hogy ne húzzam karóba a francia herceget ha olyat mond vagy tesz, ami nem kedvemre való. Megtanultam mi az a tisztelet és hogyna viselkedjem idegen földön is. Az alapvető, rangjához és emberhez méltó tiszteletemet mindenki megkapja. Egészen addig, amíg azt viszonozza. Nem tartom magamat többre, mint aki vagyok. Ám, nem szeretem ha kevesebbre tartanak, így kénytelen vagyok többnek mutatni magam. Az istállóhoz érve már nem volt más dolgom, mint felülni fekete paripámra. Magas rangú, befolyásos francia barátom lovam fejénél lépkedve magyarázott tovább, míg oda nem értünk a megbeszélt találkozóhelyre. Már mindenki ott volt. Egy meghajlás a többiek felé, és egy elköszönés tőlem:
- Sok sikert, Hercegem. - mondta széles mosollyal az arcán meghajlás közben és távozott. Én egy biccentéssel kívántam neki jó utat. Ezután a többiek felé fordultam.
- Tiszteletem. Remélem nem vártak sokat az Urak. - köszöntem diplomatikus hangom és vártam, hogy vissza köszönjenek illetve kiadják az indulást jelző parancsot. Nem mennék előre, ha nem muszáj. Nem vagyok ismeretem ezen a földöm, de szívesen haladok velük együtt. A vadászat mindig is kellemes időtöltés volt, ám, ha valóban meg akarjuk beszélni eme komoly dolgokat jobb lenne a négy fal és egy asztal. Esetleg egy séta. Miközben a vadat űzzük nem sok sikert látok a komoly beszédre. De, ne essen félreértés. Így is kellőképpen megfelelnek a körülmények számomra. Elvégre, nézzük a jó oldalát a dolgoknak. Legalább meghallgat, és ha vissza is utasít, részt vettünk egy kis vadászaton is. Ami, sikertelenség esetén legalább egy kellemes lovaglást hagy maga után.

† music †
† note † elnézést, hogy ennyi ideig tartott
† words † 347

Vissza az elejére Go down
Henri de Montpensier
Henri de Montpensier
here's my secrets
♛ AVATAR : Gaspard Ulliel
♛ RESIDENCE : court
♛ OCCUPATION : noble, soldier
♛ POSTS : 23
♛ JOIN DATE : 2014. Sep. 27.Királyi birtok Empty
TémanyitásTárgy: Re: Királyi birtok Királyi birtok EmptyKedd 30 Szept. 2014, 17:31


Francis & Henri
ξ let's hunt


Kisvártatva megérkezik Francis is a maga lován. Főhajtással köszöntöm, ahogyan azt kell, elvégre rangban felettem áll. Ő a királyi család tagja, kijár neki.
- Hercegem! – és ezzel be is fejezem a lovon való hajbókolást. Lovamat mozgásra bírom és könnyed léptekkel kerülök Francis mellé. Nézem, ahogy a hajtók és a kutyák is lassan körbevesznek minket, viszont úgy látom egyéb kíséret nincs, ezek szerint mondhatni csak ketten megyünk. Kiváló ötlet!
- Egyetértek veled. Ennél jobb időnk nem is lehetne. – tulajdonképpen minden adott ahhoz, hogy egy remek vadászat elébe nézzünk. A hajtók előre indulnak, én pedig megvárom, míg a herceg is úgy dönt, hogy végre mehetünk.
- Csak utánad! – intek nyitott tenyérrel magam elé, hogy nyugodtan indítsa meg a lovát, de előbb még felvet valamit és a verseny ötletére egy apró vigyor szeli ketté a képem. Kedvelem az efféle játékokat.
- Tudod, hogy egy ilyen ajánlatra sosem tudok nemet mondani! Áll az alku. És én már azt hiszem tudom is, hogy mit kérek tőled, hercegem. – nem átallok úgy beszélni, hogy kihallható legyen, úgy vélem én fogok győzni. Ez azonban csak a játék része, koránt sem biztos, hogy nekem sikerül elejtenem a nagyobb vadat, de ettől még az önbizalmam a helyén van és eszembe sem jut azt mutatni Francisnek, hogy más is lehet a végkimenetel, mint a győzelmem.
Megindítja a lovát, utána pedig én is a magamét és könnyed, de viszonylag gyors mozgással kerülök barátom mellé.
- Eszembe sem jutott, hogy visszafogjam magam. Úgy ismersz, mint aki megtenné? – vigyorodok el. Pedig a hercegért megtenném, természetesen én is tisztában vagyok azzal, hogy illene őt segíteni nyerni ebben a játékban.
Hátasommal tökéletes összhangban mozgunk, gyakran járok ki lovagolni, kedvelem ezt a fajta időtöltést.
- Remélem nem szólítanak el bokros teendőid túl korán, reménykedem abban, hogy hosszú órákat fogunk ma eltölteni a vad űzésével. – igazság szerint jó lenne a nap nagyobb részére elszakadni az udvartól. Bár nekem fogalmam sincs, hogy milyen lehet Francisnek, azt azért tudom, hogy mióta az udvarhoz jöttem, gyakran érzem azt, hogy bor és nők nélkül nehezen lehetne kibírni és túlélni az ittlétet. Fáraszt a sok udvariaskodás és képmutatás. Jobb szeretem, ha valaki kimondja, amit gondol.
- És te tudod már, hogy mit kérj, ha tiéd lesz a nagyobb trófea? – bal kezemmel fogom csupán a gyeplőt, így jobbom szabadon marad. A hajtók és a kutyák teszik a dolgukat, nekünk pedig van időnk váltani néhány szót egymással.
- Megengedsz egy személyes kérdést? – pillatok a hercegre és csak akkor folytatom, ha erre engedélyt ad.
- Milyen Mary királynő? Még nem váltottam vele szót. – hiszen csak nem régen érkeztem ide magam is, aztán pedig bele kényszeríttettek egy házasságba. Nem volt időm, hogy személyesen is megismerjem barátom jövendőbelijét.

zene: amit hallgatsz | megjegyzés: valami | szószám: ide | ©

Vissza az elejére Go down
Francis.Valois
Francis.Valois
here's my secrets
♛ AVATAR : Toby Regbo ×
♛ RESIDENCE : french court ×
♛ POSTS : 13
♛ JOIN DATE : 2014. Sep. 27.Királyi birtok Empty
TémanyitásTárgy: Re: Királyi birtok Királyi birtok EmptyHétf. 29 Szept. 2014, 13:37


Henri &  Francis
Mindig is imádtam a vadászatokat, a lovaglást, a cseppnyi szabadság érzését. Ezért is keltem jó korán, hiszen végre egy nap, amikor nem a kötelezettségeimmel kell foglalkoznom. Henri, jó cimborám, nem is jöhetett volna jobbkor, hiszen Mary felbukkanása eléggé megzavarta monoton hétköznapjaimat, és jól esne kissé kiszellőztetnem a fejem a végre.
Az ajánlatát egyből elfogadtam, kérdés sem volt, hogy akarok vadászni. Bár talán kicsit túlzásba is estem a túl korai ébresztővel, de nem érdekelt. Már este összehívtam a hajtókat, hogy készüljenek, és a kutyákat is készítsék fel.
És amint idejét láttam az indulásnak, már fel is sorakoztak az udvarban. Senki más nem tart velünk csak pár hajtó, a kutyák és mi ketten. Jó szórakozás, kellemes időtöltés.
Mindig felvillanyoz, és most pláne, hogy nem apám mögött kell lovagolnom, hiszen azok a vadászatok, amikben ő is részt vesz, nem éppen szórakoztató. Akkor inkább arra kell figyelnem, hogy a vadban tegyen kárt, ne saját magában.

Intettem a kíséretnek és az istállómester már hozta is lovamat, míg az egyik hajtó a fegyvereimmel lépett előre. A távolban megláttam Henrit is, így lassan megindultam felé, majd mikor odaértem, biccentettem.
- Szép reggelünk van - néztem körbe lovam hátáról. - Tökéletes a vadászathoz, nem gondolod?
Megigazítottam a kengyelt, végül előre engedtem a hajtókat, hogy kezdjék már most, a birtok szélén.
- Akkor mehetünk? - néztem barátomra kérdőn. - De, hogy legyen valami izgalom is, mit szólnál egy versenyhez? Aki a legnagyobb vadat teríti le, annak jár valami ajándék. - Indítottam lovam, de még gyorsan hozzátettem. - Ne fogd vissza magad!


250 | lesz ez még jobb is, ígérem Very Happy
Vissza az elejére Go down
Henri de Montpensier
Henri de Montpensier
here's my secrets
♛ AVATAR : Gaspard Ulliel
♛ RESIDENCE : court
♛ OCCUPATION : noble, soldier
♛ POSTS : 23
♛ JOIN DATE : 2014. Sep. 27.Királyi birtok Empty
TémanyitásTárgy: Re: Királyi birtok Királyi birtok EmptyVas. 28 Szept. 2014, 22:09


Francis & Henri
ξ let's hunt


Az egyetlen alkalom, amikor hajlandó vagyok korán – vagy viszonylag időben – kelni, azaz, ha vadászni megyek. Természetesen ez alól kivétel, ha csatába megyek és abban veszek részt, mert akkor nem lehet sokáig húzni a lóbőrt, de erről most szó sincs.
Francis-el - meg még egy rakat kísérővel – bevesszük az erdőt, aminek kiváltképp örülök. Mióta az udvarban vagyok, kifejezetten örülök, ha kiszabadulhatok a sok bájolgó ficsúr és udvarhölgy közeléből – bár utóbbiak társaságát nagyon is tudom kedvelni, ha a szoknyájuk alatt lehetek – lényeg, hogy kissé nehezemre esik az álszenteskedés és az illemre se szeretek adni. Amit gondolok, azt ki is mondom, nem fogom vissza magam. Szerencsére a rangom okán ezt a legtöbb esetben meg is tehetem minden gond és következmény nélkül, kivéve, ha nálam magasabb társadalmi osztálybélivel beszélek, mert semmi kedvem ahhoz, hogy felségárulás vádjával perbe fogjanak, aztán a fejem vétessék a nyakamról. Őszintén szólva már egészen hozzászoktam, hogy a kobakom a testemen van, fővesztés után meg igencsak kétlem, hogy hasonlóan kiválóan érezném magam, mint most.
Ébredés után felöltözöm – most kihagyom, hogy keressek egy formás kis szolgálólánykát, úgy tűnik a házas élet, tényleg hozott némi változást, de még nem tudom, hogy tetszik-e vagy sem? – és magamhoz veszek egy kupa bort. Ezt követően megyek le az istállóba, ahol az egyik legényt utasítom, hogy szerszámozza fel a lovamat. A vadászathoz szükséges fegyvereim már nálam vannak. A trónörököst várom és természetesen a kíséretét is, amennyiben azzal kíván érkezni.
A lovászgyerek hamarosan előkerül a hátasommal, felnyergelve. Felülök rá és felhúzom mindkét kesztyűmet. A hajnal már régen elmúlt, az idő pedig nem is lehetne ennél alkalmasabb arra, hogy levadásszunk egy dámvadot vagy egy méretes vaddisznót, attól függően, hogy melyikhez lesz épp szerencsénk.
A vadászat izgalma, a lovaglás lehetősége mindig jó kedvre derít, és bár nem vagyok egy humorherold, ilyenkor még a természetem is egészen elviselhetővé válik. Már amennyire az én természetem annak mondható.
Két éve már, hogy ismerem Francist és a nagy korkülönbség ellenére azt hiszem egészen jó barátságot sikerült kiépítenünk. Kedvelem és hiszem, hogy jó királya lesz az országnak, hűségem és életem az övé.

zene: amit hallgatsz | megjegyzés: valami | szószám: ide | ©

Vissza az elejére Go down
Mary Stuart
Mary Stuart
here's my secrets
♛ AVATAR : ○ adelaide kane
♛ AGE : 22
♛ RESIDENCE : ○ french court
♛ OCCUPATION : ○ wed the next king of france
♛ POSTS : 230
♛ JOIN DATE : 2014. Sep. 16.
királynõKirályi birtok Empty
TémanyitásTárgy: Királyi birtok Királyi birtok EmptyVas. 28 Szept. 2014, 21:58

***©️
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

here's my secretsKirályi birtok Empty
TémanyitásTárgy: Re: Királyi birtok Királyi birtok Empty

Vissza az elejére Go down

Királyi birtok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
long may she reign :: Franciaország :: A francia udvar-