Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!

Közlemények
Mary Stuart
Hétf. 13 Ápr. 2015, 15:26
Folyosók
Benjamin Rhys
Kedd 07 Ápr. 2015, 19:42
Louis Condé
Louis Condé
Hétf. 06 Ápr. 2015, 15:25
sugar, we're going down
Vendég
Szomb. 04 Ápr. 2015, 15:32
City of Fallens
Eleanor Darlington
Csüt. 02 Ápr. 2015, 13:09
Coeur d'Anubis
Ambrosia C. Colbert
Szer. 01 Ápr. 2015, 20:11
Notre Dame
Vlad Tepes
Hétf. 30 Márc. 2015, 19:53
Játszótárs-kereső
Nicolas Báthory
Vas. 29 Márc. 2015, 21:40
Activity check
Haelan Raleigh
Szer. 25 Márc. 2015, 15:47

Az oldal csodálatos kinézetét LENA-nak köszönhetjük. Ezer hála neki, amiért ilyen gyönyörűek lettünk! A nyers képek tumblr-ről származnak.
Az oldalon szereplő leírások Odette Bourbon-Maine és Mary Stuart tollaiból fakadt. Nem szeretnénk máshol viszont látni.
Az alapvilágot a Reign c. amerikai sorozatból merítettük. Nem fogunk pontosan a sorozattal haladni, együttesen fogunk dönteni hogy hogyan tovább.


Share

Társalgó

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down
Joachim von Sacher-Masoch
Joachim von Sacher-Masoch
here's my secrets
♛ AVATAR : Garrett Hedlund
♛ RESIDENCE : Franciaország
♛ OCCUPATION : szász nagykövet, kém
♛ POSTS : 10
♛ JOIN DATE : 2014. Oct. 11.
küldöttTársalgó  Empty
TémanyitásTárgy: Re: Társalgó Társalgó  EmptyCsüt. 16 Okt. 2014, 16:07

Ezzel a nővel vigyázni kell. Nagyon ügyes társalgó a maga módján. Mindenre kedvesen és bájosan és reagál, de semmivel sem viszi előre a beszélgetést, nem tesz fel nyíltan kérdéseket, nem dob fel témákat, csak reagál. Ugyanakkor kedvessége és nyitottsága folytán az ember ösztönösen szívesen beszélget vele, így önmagától próbálja fenntartani a diskurzus fonalát. Ritka, de eszes megoldás arra, hogy beszéltessen valakit, de persze ezt a játékot is ketten játsszák.
- Ne sajnálja - ráztam meg a fejemet. - Ez a dolgom, erre esküdtem, erre kötelez a vérem és az sem utolsó szempont, hogy megerősödve és meggazdagodva került ki a családom ebből az időszakból. Ha egyénileg nem is mindenki élte túl, de a lényeg a család természetesen.
A szavaira felszaladt a szemöldököm, majd kétkedve ingattam a fejemet:
- Inkább különíteném el a kettőt egymástól. A politikusok hozzák csak meg a döntéseiket, amikortól pedig eljön a kardok ideje, hagyjanak minket katonákat cselekedni, a felesleges álszent moralizálás és szerencsétlenkedés nélkül. Na persze ez nem ilyen egyszerű. Egy nemes vérűnek kötelessége kardot húzni vész idején, különben jobban kinézik és kinevetik a társaságban, mintha nyilvánosan mondjuk könyvek olvasásával múlatná az idejét. Éppen nemesi vérünk miatt pedig az elsősorban katonák sem maradhatnak ki a napi politikából, hiszen a család, a birtok megőrzése mindig elsődleges - merengtem ujjaim között forgatva a kupát. - Ideális világ sajnos nincs, ahol mindenkinek csak azt kell csinálni amihez kedve és tehetsége van - mosolyodtam el élesen.
A férfidivattal kapcsolatos megjegyzésére inkább nem reagáltam. Szászország e téren jelentősebb hátrébb áll a kifinomult francia udvarnál, mondhatni szükségképpen szegénységi bizonyítványt állítanék ki magamról egy udvarhölgy előtt, ha e témát felvenném, hisz tájékozatlanságom hamar kiderülne. Csak egy csendes biccentéssel nyugtáztam a szavait, mintegy egyetértésem jeleként. A szemöldököm hajszálnyit megemelkedett, amikor azt közölte, hogy annyira nem vészesen rossz a hírnevem. Kíváncsi vagyok, ms Beatonnél hol kezdődik az igazán negatív hír? Tekintve, hogy lemészárolt asszonyok és gyerekek vére tapad kezeimhez és felégetett falvak jutnak eszébe mindenkinek nevem hallatán Madridtól Szentpétervárig. Hát ő tudja... ~ gondoltam gunyorosan a nyilvánvaló mellébeszélésre gondolva.
- Hálásan köszönöm - nyomtam el egy mosolyt. - Megnyugtató ezt hallani. Akárcsak úrnője türelméről, ez egy kissé bizakodással tölt el.
Vissza az elejére Go down
Odette Bourbon-Maine
Odette Bourbon-Maine
here's my secrets
♛ AVATAR : lana parrilla
♛ RESIDENCE : french court
♛ POSTS : 67
♛ JOIN DATE : 2014. Sep. 16.
hercegnõTársalgó  Empty
TémanyitásTárgy: Re: Társalgó Társalgó  EmptySzer. 15 Okt. 2014, 18:27

kenna&&achim


- Sajnálom – feleltem. – Biztosan nehéz lehetett, távol lenni a családjától, minden nap az életét kockáztatnia – egészítettem ki. Rendben, szeretem az izgalmat, de annak nem örülök, ha az életemet kell kockáztatnom, főleg tudva, hogy várnak otthon. Akár házastárs, ami mint kiderült, neki nincsen, akár szülők, testvérek, unokatestvérek, vagy barátok.
- Sose bánja – legyintettem. – Maga legalább tudja, milyen az élet kint. Az eszesebb politikusok azért ezt is figyelembe veszik. Legalábbis, kéne. Elvégre, ők az asztalaik mögött ülve igen keveset tudhatnak arról, mire van szükség a harctéren, vagy hogyan kellene segíteniük. Ők a végeredményt látják, de ahhoz gyakran nem adják a segítségüket – mondtam, és ezt valóban így is gondoltam. Én is, hiába beszélek, fogalmam sincs, mi folyhat odakint, csatamezőt még csak festményen láttam.
- Oh, ez nagyon kedves – feleltem mosolyogva. Eszembe jutott, amiket róla mondtak… A stílusa igen megnyerő, de nem vagyok biztos benne, hogy bíznom kéne benne. Elvégre, van egy pár mese, legenda, történet, ami nem éppen arról árulkodik, hogy megbízható lenne. – Igen, errefelé elég gyakori a szakáll az idősebbek körében – kuncogtam, és most már figyelmesen hallgattam mindent, amit mondott. Próbáltam keresni benne azokat az utalásokat a szavaiban, amik segíthetnének eldönteni, bízhatok-e benne. Vigyáznom kell magamra. Látva, hogy ő már végzett a poharával, én is kortyoltam, bár az enyémnek még így is megvolt a fele. Tudom, ő katona volt, illetve még mindig az, és erős férfi, biztosan sokkal jobban bírja az italt, mint én, de azért… igyekszem tartani a lépést. Már amennyire tudom.
- Nos, igen megnyerő tulajdonság – mosolyogtam rá. Az én családom átlagosan öregedik, átlagos korban halnak meg, és bár átlag feletti a szépségünk, azért nem nézünk ki húsz évvel fiatalabbnak. Csodás tulajdonság…
Bókjait halomban szórta rám, hirtelen azt se tudtam, nevessek, vagy örömömben sírjak. Aztán eszembe jutott valami… Miért udvarolna egy szász követ egy egyszerű udvarhölgynek? Ennyire nem kellene madárnak néznie, tekintve, hogy már hallottam a hírét, de azt hiszem, amúgy is feltűnt volna. Ennyi bók egy szuszra nem véletlenül jön ki egy férfi szájából, biztosan van valami, amit akar. Csak még azt nem tudom, mi az.
- Azért nem pletykálnak olyan szörnyű dolgokat… - biztosítottam mosolyogva. Ez részben igaz is volt. Annyira azért nem borzasztó, hogy valaki megbízhatatlan, szoknyavadász, vagy hogy bárkit átver, ha az neki úgy esik jól. Lehetne rosszabb is, például ha hazaárulással vádolnák. De nekem az eddigiek alapján úgy tűnik, szeretett uralkodóját sosem árulná el.
- Ez végül is jogos. Én is mindig igyekszem nem szégyent hozni Maryre – nyugtáztam mosolyogva. – De az én véleményem szerint, semmi baj nem lesz.


Words: 413 Music: - Notes: hmm rosszfiú :3
c
You have to learn the rules of the gameAnd then have to play better than anyone else
Vissza az elejére Go down
Joachim von Sacher-Masoch
Joachim von Sacher-Masoch
here's my secrets
♛ AVATAR : Garrett Hedlund
♛ RESIDENCE : Franciaország
♛ OCCUPATION : szász nagykövet, kém
♛ POSTS : 10
♛ JOIN DATE : 2014. Oct. 11.
küldöttTársalgó  Empty
TémanyitásTárgy: Re: Társalgó Társalgó  EmptyHétf. 13 Okt. 2014, 19:00

- Nem, valóban nem lep meg - feleltem még mindig mosolyogva. - Igazából az jobban meglepett volna, ha megjárt volna pár haditábort. Nem is nemes hölgyeknek való környezet, elhiheti - vontam meg a vállaimat. - De tekintve, hogy tíz évig vallásháború pusztította a császárságot, nekem más utam nem lehetett.
Fogalma sem lehetett persze a kis csitrinek a valóságban milyen egy háború, de meghagytam ebben a hitében, nem azért vagyok itt, hogy belegázoljak az egyik udvarhölgy lelkébe, annál azért még én is eszesebb vagyok és simulékonyabb, ha szükséges. Bólogattam a szavaira:
- Ha őszinte akarok lenni, egy kemény tárgyalásnál én is tudok rendkívül makacs lenni, de hát nyilvánvalóan az is a dolgom, hogy képviseljem a hazám és a fejedelem érdekeit - biccentettem. - Szászországnak igen fontos nyomon követni a francia udvar politikáját minden téren. Az én szemléletem talán annyiban más, hogy én elsősorban katona vagyok, nem udvaronc. Ön viszont kiemelkedően üdítő társaság ms Beaton az eddigiekhez képest, még akkor is, ha az utolsó egy tucat francia akivel találkoztam átlagosan mellig érő szakállat hordott és mindannyian a kancellária különféle alkalmazottai voltak - hajtottam fel kedélyesen a boromat, majd után töltöttem a serleget. Hiába, nekem bőven van annyi gyakorlatom már, hogy ne ártson meg olyan hamar.
Megdöbbent szavaira jó kedvűen bólintottam:
- Tudom, mondták már többen is, ez családi vonás - válaszoltam. - Édesanyámat ötvenhárom évesen bekövetkezett halálakor harmincöt környékére szokták saccolni. Isten mindenkinek ad valamit, olybá tűnik, mi ezt kaptuk tőle - vontam vállat könnyedén.
Na akkor próbálkozzunk meg ezzel a társasági bók dologgal. "Dicsérni a hölgyet a szövegkörnyezetből adódóan". De jó, én is egy katolikus pap tanításait idézem, aki nőt csak festményen látott...
- Meggyőződésem, hogy Móric herceg tökéletesen érdemes a szolgálatomra, ahogy arról is meggyőzött mylady, hogy skóciai Mary is különleges kvalitásokkal bíró uralkodó lehet majd. Elvégre egy Önhöz foghatóan művelt és szellemes hölgy érdemesíti bizalmára és barátságára, márpedig ez az eddigiek alapján a lehető legjobb ajánlólevél őfelségének. Ráadásul kegyed sokat elárul az úrhölgy bátorságáról is, kell lelkierő ahhoz, hogy egy ilyen a társaságból kitűnő szépséget vegyen maga mellé, hisz könnyen elhomályosíthatja az ő fényét - hajtottam meg a fejemet.
Mégis hogy tudják ezt folyamatosan csinálni a trubadúrok, meg a társasági vigécek? Én már most úgy érzem, hogy este nagyon be fogok rúgni... Mennyivel egyszerűbb a megfelelő intézményben öt koronát fizetni a legtetszetősebb lányért. Bah!
- Azért igyekezni fogok, higgye el - válaszoltam megnyugtató szavaira. - Részben, még ha eddig Ön volt is oly udvarias és nem utalt rá, de az én hírnevemmel nem árt minél kevesebb baklövést elkövetni, másrészt meg nem hozhatok szégyent sem a hazámra, sem a hűbéruramra.
Vissza az elejére Go down
Odette Bourbon-Maine
Odette Bourbon-Maine
here's my secrets
♛ AVATAR : lana parrilla
♛ RESIDENCE : french court
♛ POSTS : 67
♛ JOIN DATE : 2014. Sep. 16.
hercegnõTársalgó  Empty
TémanyitásTárgy: Re: Társalgó Társalgó  EmptyHétf. 13 Okt. 2014, 18:19

kenna&&achim


Halkan kuncogtam arckifejezését látván. Nyilvánvaló, hogy a francia etikettet, meg az embereket ebben az országban is meg kell szokni, és ez nem kis erőfeszítésbe kerül. Egyértelművé vált számomra, hogy a franciákon belül is vannak még franciásabbak, akiket nemesi véremtől hajtva szívesen kihajítanék egy ablakon. Ez az egyik hátránya annak, ha az embernek férjet kell találnia. Nem lehet modortalan, pedig néha igazán jól esne.
- Igen, persze – bólintottam. – Még sosem jártam harcmezőn, remélem, ez nem lepi meg – mosolyodtam el. – De azt hiszem, el tudom képzelni, milyen lehet, legalábbis azokból a dolgokból, amiket hallani – vontam meg picit a vállam. Nem merem azt mondani, hogy tudom, milyen egy haditábor, mert igazából fogalmam sincs. Hallani mindenfélét arról, mennyire szörnyű, vagy hogy nem vészes. De biztos az is, hogy a fele nem igaz annak, amit mesélnek, szóval inkább maradok annál, hogy van egy kialakult képem ezekről a harcmezőkről, de biztosat nem tudok, mivel egyben sem jártam sose, és őszintén, nem is tervezek. Azért az én kíváncsiságomnak is vannak határai. Bár azt nem mondom, hogy nem próbálnám ki a vívást, természetesen életlen vagy fakarddal.
- El tudom képzelni, azt hiszem… Néha egy makacs ember feje keményebb, mint némelyik várfal – értettem egyet vele. Én igazából nem tudom, milyen nehéz áttörni egy falat, de volt már alkalmam elbeszélgetni nem egy kemény dió-hatású tisztségviselővel. Szerencsémre nem kellett őket meggyőznöm semmiről, valószínűleg bele is buktam volna. – Nos, ezt örömmel hallom. Kevés más nézőpontú emberrel lehet itt találkozni, örülök, hogy mi összefutottunk – mosolyogtam rá, majd ittam még egy kortyot a boromból. Igyekeztem lassan iszogatni.
- Harminc? – a reakcióm talán egy kicsit túl meglepett volt, de én még huszonötnek se néztem volna. – Elnézést, csak… egy kicsit meglepődtem. Nem tűnik annyinak, ami azt illeti – szabadkoztam. – Az mindig jó, ha az ember olyat szolgál, aki érdemes arra – értettem ismét egyet vele. – És az uralkodónak is jobb, ha van valaki, akiben tényleg bízhat. Ezért is küldtek négy olyan udvarhölgyet Mary mellé, akiket gyerekkora óta ismer.
A skót etikettre tett megjegyzésén elmosolyodtam. Nagyon jól tudtam, hogy Mary nem az a fajta uralkodó, aki lefejeztet valakit, mert rosszul csókol kezet.
- Ne aggódjon, ezzel Mary is tisztában lesz, és értékelni fogja a próbálkozást – igyekeztem biztosítani afelől, hogy ha el is ront valamit, annak nem lesznek végzetes következményei. Nem úgy ismerem Maryt.Words: 374 Music: - Notes: hmm rosszfiú :3
c
You have to learn the rules of the gameAnd then have to play better than anyone else
Vissza az elejére Go down
Joachim von Sacher-Masoch
Joachim von Sacher-Masoch
here's my secrets
♛ AVATAR : Garrett Hedlund
♛ RESIDENCE : Franciaország
♛ OCCUPATION : szász nagykövet, kém
♛ POSTS : 10
♛ JOIN DATE : 2014. Oct. 11.
küldöttTársalgó  Empty
TémanyitásTárgy: Re: Társalgó Társalgó  EmptyHétf. 13 Okt. 2014, 17:56

Egyetértően bólintottam a nő szavaira:
- Be kell vallanom, nekem kissé idegen is még ez a fajta... öhmm... "kifinomultság" - válaszoltam. - Nyilván az is közrejátszik ebben, hogy új az udvaronc szerepköre is számomra, az én életem elsősorban hadi táborokban telt el eddig, az egészen más világ, gondolom megérti - vontam vállat.
Na igen, megvoltak persze ennek az előnyei is számomra. Könnyebben építettem ki adott esetben kapcsolatot a pórnéppel, elvégre katonai múltam miatt sokat voltam közöttük, mint parancsnok meg kellett találnom a közös hangot az egyszeri dzsidásokkal is, ha azt akartam, kövessenek a harcmezőn. Ha kellett ugyanúgy vedeltem mint akármilyen talpas és ugyanúgy harsogtam teli torokból pajzán dalokat mint bármelyik zsoldos, de ennek az ismeretnek közvetlenül az udvarban kevés hasznát látom. Igaz a terveimben szerepet kapott az ilyen jellegű gyakorlatom.
- A maga módján van olyan nehéz, mint egy várostrom - nevettem fel, - szóval igen, bizonyos szempontból izgalmas. Egy ideig biztosan maradok, legalábbis amíg az uram másképp nem óhajtja bizonyosan - biccentettem.
A következő szavaira elhúztam a számat:
- Ismerős - feleltem. - A legtöbb rangbéli férfi sem csak lovagi tornák miatt utazik messze földre, ami azt illeti engem is sürget már Móric, hogy ideje lenne továbbadni a nevem, hisz elmúltam harminc esztendős már - bólintottam, majd felvillant újra a mosolyom. - Nos igen, akárcsak az Ön esetében Ms Beaton, engem is személyes jó barátság fűz hűbéruramhoz - tettem hozzá, hisz ezt értelmetlen is lett volna tagadni. - Többek között ezért engem jelölt erre a feladatra.
Kényelmesen kortyoltam egyet a boromból ás érdeklődéssel pillantottam a lányra:
- Kíváncsi is leszek, ha lehetek ennyire őszinte, kegyed barátnőjére, előbb-utóbb meg kell majd jelenjek a színe előtt, elvégre ő az ország jövendőbeli uralkodója. Sebastian testvér, egyik kísérőm, napi két órán át olvassa fel nekem manapság a skót etikett szabályait, de kezdem elveszíteni a hitemet abban, hogy tökéletesen fogok mindenre emlékezni - tréfálkoztam finoman.
Vissza az elejére Go down
Odette Bourbon-Maine
Odette Bourbon-Maine
here's my secrets
♛ AVATAR : lana parrilla
♛ RESIDENCE : french court
♛ POSTS : 67
♛ JOIN DATE : 2014. Sep. 16.
hercegnõTársalgó  Empty
TémanyitásTárgy: Re: Társalgó Társalgó  EmptyHétf. 13 Okt. 2014, 17:39

kenna&&achim


- Egyetértek. A franciák eléggé… kifinomultak. Még jobban, mint a többi nemzet – bólintottam. Nekem sem volt könnyű beilleszkedni, mikor gyerekkoromban ide kerültem. Mi, skótok jóval szabadabb jellemek vagyunk, mint a franciák. Kiskoromban szerettem fogócskázni, télen hógolyózni, esetenként fára mászni, és csak akkor rohantam zokogva anyámhoz, ha a kosz már az arcomat is elérte. Arra mindig is érzékeny voltam, ha nyaktól felfelé lettem maszatos, az alsóbb részeimmel annyira nem törődtem. Mára már ezt is kinőttem, egyáltalán nem bírom, ha bármim piszkos, azonnal meg kell mosakodnom. Nem tudom, ez mikor alakult ki bennem, de megtörtént.
- Hmm… Az izgalmas lehet – mosolyogtam rá. Ezek szerint jól emlékeztem, hogy szász. Nem tudok róluk sokat, de szerintem egy ember nem feltétlenül köthető egy nemzethez. Vannak persze kialakult képek, de általában azok csak a pletykák, amiket az arra járó látogatók terjesztenek el. Mi sem vagyunk barbárok… Ahogy a francia férfiak sem szeretik mind a férfiakat, bár sok helyen ezt hallani.
- Szóval egy ideig itt marad? – puhatolóztam, és titkon reméltem, hogy nem akar egy héten belül távozni. Érdekesnek találom a társaságát, és sok új dolgot tanulhatnék meg tőle. Az sem ártana, ha kicsit beleásnám magam a politikába… talán nem ártana, ha tudnám, mik folynak a zárt ajtók mögött, s így talán Marynek is jobban a segítségére lehetnék.
- Nos, Mary kiskorom óta az egyik legjobb barátnőm, szóval önként jöttem, de persze kötelességből is. A családom miatt – vontam vállat, és reméltem, tisztában van azzal, min mennek keresztül a nemesi lányok, miért vannak kiküldve, miért kell rangos, gazdag férjet találniuk. Nem lett volna kedvem elmagyarázni, de követként biztosan sok országban járt már, és elég jól kell ismernie a szokásokat. Bár ez mindenhol így működik… a lányoknak minél jobb férjet kell találniuk, hogy gyermekeik később jó sorba kerüljenek, fiaik hatalmas emberek legyenek, lányaik pedig még rangosabb emberekhez menjenek feleségül. Csak el ne fogyjanak a végére…


Words: 306 Music: - Notes: hmm rosszfiú :3
c
You have to learn the rules of the gameAnd then have to play better than anyone else
Vissza az elejére Go down
Joachim von Sacher-Masoch
Joachim von Sacher-Masoch
here's my secrets
♛ AVATAR : Garrett Hedlund
♛ RESIDENCE : Franciaország
♛ OCCUPATION : szász nagykövet, kém
♛ POSTS : 10
♛ JOIN DATE : 2014. Oct. 11.
küldöttTársalgó  Empty
TémanyitásTárgy: Re: Társalgó Társalgó  EmptyHétf. 13 Okt. 2014, 16:59

- Franciaországban főleg megszokni kell mindent - feleltem mély meggyőződéssel. - Más kultúra mint amelyből származom. Mások az ételek, italok, szokások... Ön szerencsés, nekem még edződnöm kell ilyen tekintetben.
Érdeklődéssel vettem sorra, mit árul el az első benyomás Ms Beatonról. Kétségtelenül illedelmes, de nyilván nem is lehetne udvarhölgy ezen neveltetés nélkül még a barbár skótoknál sem. Általában nem tartottam sokra a női nemet, pontosabban egy valamire tartottam őket lényegesnek, viszont nem voltam ez előítéleteim rabja, nagy néha találkoztam már kifejezetten intelligenssel is, akivel nem akartam volna szópárbajba keveredni. Egyelőre igyekeztem nem alkotni véleményt. Kérdésére ösztönszerűen vágtam rá:
- Természetesen politika. Szászországi Móric fejedelem utasítására érkeztem ide - vágtam rá túlságosan is gyorsan. Őszintén, ami annyira nem jellemző rám, de szerencsére ezzel nem árultam el semmi bizalmast és egyben kellő figyelmeztetés volt, hogy mostantól figyeljek oda magamra, kellően ködösen és általánosságokban folytattam tehát: - Franciaország és Szászország élénk kereskedelmet folytat egymással, így túl sokszor merülnek fel vitás pontok, nem érdemes mindig futárt küldeni, egyszerűbb ha van állandó követ az udvarban. És Ön? Régóta ismeri őfenségét és szívesen utazott így, vagy a kötelesség szava ez ebben az esetben is? - tereltem el amennyire tudtam a témát sebesen.
Vissza az elejére Go down
Odette Bourbon-Maine
Odette Bourbon-Maine
here's my secrets
♛ AVATAR : lana parrilla
♛ RESIDENCE : french court
♛ POSTS : 67
♛ JOIN DATE : 2014. Sep. 16.
hercegnõTársalgó  Empty
TémanyitásTárgy: Re: Társalgó Társalgó  EmptyHétf. 13 Okt. 2014, 16:46

kenna&&achim


- Igen, köszönöm – feleltem udvariasan, majd helyet foglaltam, és szépen kihúztam magam. Igyekeztem a legjobb formámat hozni, akármit is beszélnek erről az emberről. Ha igaz, van ilyen, ha nem, az majd úgyis kiderül. Bár, ahhoz képest, hogy miféle gazfickóként írják le, egészen udvarias. Persze ez lehet, hogy csak a látszat. Mindenki magára tud erőltetni egy kis jó modort, ha az érdekei úgy kívánják.
- Ó, nem, nem zavar. Igazából éppen társaságot kerestem – mosolyogtam rá finoman, majd bólintottam, jelezve, hogy tölthet nekem bort. Nem szoktam túlzásba vinni az ivászatot, hiszen mégis csak fiatal vagyok, vékony és nő. Nem akarom, hogy megártson, ki tudja, mik csúsznának ki a számon, egy pohárka éppen elég lesz.
- Alig néhány hónapja – bólintottam, majd belekortyoltam az italba. Kellemes édes volt, pont olyan, amilyet szeretek. Nem vagyok jóban a keserű, száraz italokkal, bár azok nem is túl nőiesek.
Gyerekkoromban jártam már itt, szóval rendben vagyok a dolgokkal. De azért van még mit megszokni – fejtettem ki egy kicsit, de engem jobban izgatott, hogy ő miért van itt. Nyilván tudtam, hogy követ, de az nem olyan izgalmas. Biztos van valami, ami miatt ilyen rossz híre van az udvarban.
- Na, és Ön? Miért hagyta el a hazáját, és látogatott a francia udvarba? Politika, ha jól sejtem – tettem még hozzá, ne higgye már azt, hogy tudatlan vagyok. Bár nem járna messze az igazságtól, nem sűrűn foglalkozom az uralkodók dolgaival, megmaradok inkább Mary segítésében és a ruhatáram rendezésében, de azért engem is hajt a természetes kíváncsiság. És kezdem azt gondolni, hogy ez a férfi körül elég sok kérdés van, amelyekre választ kell találnom. És ha én egyszer belevetem magam a kutatásba, esetleg a halál választhat el attól, hogy válaszokat kapjak. Viszont erre remélem nem kerül sor, de izgalom nélkül nincs élet.


Words: 290 Music: - Notes: hmm rosszfiú :3
c
You have to learn the rules of the gameAnd then have to play better than anyone else
Vissza az elejére Go down
Joachim von Sacher-Masoch
Joachim von Sacher-Masoch
here's my secrets
♛ AVATAR : Garrett Hedlund
♛ RESIDENCE : Franciaország
♛ OCCUPATION : szász nagykövet, kém
♛ POSTS : 10
♛ JOIN DATE : 2014. Oct. 11.
küldöttTársalgó  Empty
TémanyitásTárgy: Re: Társalgó Társalgó  EmptyHétf. 13 Okt. 2014, 16:32

Immár felemeltem a tekintetem és egyenesen a hölgy szemébe néztem. Kifejezetten csinos nő volt, igen vonzó jelenség. Lágy esésű barna haj keretezte arcával és meglepően nagy, tiszta szemeivel. Udvariasan a szabadon lévő ülőhelyek felé intettem szabad kezemmel:
- Helyet foglal Ms Beaton? - érdeklődtem továbbra is francia nyelven, csupán a kisasszonyt jelző "miss" szócskát ejtve angolul, lévén nagyjából ebben ki is merült vonatkozó nyelvtudásom. A franciát jól beszéltem, bár anyanyelvem némileg recsegő, kemény akcentusával, de a ködös Albion már igen messze esett szülőhazámtól. Udvariasságból még hozzáfűztem: - Ha netalán zavarok, kérem csak jelezze, jómagam mindössze megpihentem itt egy kicsit.
Amennyiben nem zavarta a társaságom, még mielőtt visszaültem volna kérdőn mutattam a kupákra s ha elfogadta, akkor neki is töltöttem a borból majd... na igen... Innentől hogy is kellene folytatni a társalgást egy rangbéli hölggyel? Végül nekiduráltam magam és valami kellően általános témával kezdtem:
- Régen érkezett meg Ms Beaton? - érdeklődtem. - Nem túl nagy váltás Franciaország a skóciai felföld tájai után?
Vissza az elejére Go down
Odette Bourbon-Maine
Odette Bourbon-Maine
here's my secrets
♛ AVATAR : lana parrilla
♛ RESIDENCE : french court
♛ POSTS : 67
♛ JOIN DATE : 2014. Sep. 16.
hercegnõTársalgó  Empty
TémanyitásTárgy: Re: Társalgó Társalgó  EmptyHétf. 13 Okt. 2014, 16:19

kenna&&achim


Két és félórányi tétlenség után úgy döntöttem, elhagyom a hálótermemet, ahol egy unalmas könyvet bújtam, és valami hasznossal töltöm inkább az időmet. Ismerkedéssel, esetleg, vagy valami ilyesmi. Egyszerűen csak szerettem volna menni valahova, kezdeni valamit a lábaimmal, a kezeimmel, a testemmel. Beszélgetni egy kicsit, ha úgy hozza az élet, hogy lehetőséget ad rá. Szóval becsuktam a könyvet, visszatettem a helyére, majd elindultam ki a szobából. Lefelé vettem az irányt, célom a kastély társalgója volt. Most, a kései délutáni órákban tudom, hogy nem járnak oda sokan, de valaki csak lesz ott… Remélem. Az út alatt több ismerőssel is találkoztam, akikkel elcseverésztem egy kicsit. Máris megérte elhagyni a háló rejtekét, hiszen a társaság mindig felderíti az embert. Már, ha jó társaságról van szó. Nem szívesen találkoztam volna olyan emberekkel, akiket nem kedvelek, vagy még rosszabb…
Mire elértem a társalgót, már mosoly volt az arcomon, és a kedvem is jó volt, nem olyan punnyadt, mint egy negyed órával korábban. Ahogy beléptem, körülnéztem. A terem szinte üres volt, a sündörgő szolgálókon és az ajtóknál álló őrökön kívül mindössze egyetlen férfi foglalt helyet egy közeli fotelban. De mielőtt alaposabban megnézhettem volna, fel is pattant, és illedelmesen bemutatkozott. Micsoda úriember…
Elég hosszú neve volt, és esküdni mertem volna, hogy már hallottam… Mintha néhány napja, ugyanebben a helységben említette volna valaki, hogy ő… szász követ? Ahogy ez beugrott, minden más is eszembe jutott, amit meséltek róla. Nem tudtam eldönteni, hogy az ismereteim alapján tartózkodjak tőle, vagy inkább derítsem ki, mi az igazság. Oké, a döntés elég egyszerű volt, természetem ismervén.
- Üdv, Kenna Sophia Beaton – mutatkoztam be teljes nevemmel, ahogyan ő is tette, bár azt hiszem, az emberek leginkább az első nevén szólítják. – Mary Stuart udvarhölgye, Skóciából – tettem hozzá. Én ugyan nem voltam főhercegnő, grófnő, vagy hasonlók, de odahaza az én családom is elég elismert, annak ellenére, hogy csak főnemesek vagyunk, nekem pedig a hölgyön kívül már cím nem jár. Nem, mintha ez engem zavarna, de valamivel jobban hangzana, ha teszem azt, én lennék Kenna Sophia Beaton, ezmegazhely grófnője. Na, mindegy.


Words: 334 Music: - Notes: hmm rosszfiú :3
You have to learn the rules of the gameAnd then have to play better than anyone else
Vissza az elejére Go down
Joachim von Sacher-Masoch
Joachim von Sacher-Masoch
here's my secrets
♛ AVATAR : Garrett Hedlund
♛ RESIDENCE : Franciaország
♛ OCCUPATION : szász nagykövet, kém
♛ POSTS : 10
♛ JOIN DATE : 2014. Oct. 11.
küldöttTársalgó  Empty
TémanyitásTárgy: Re: Társalgó Társalgó  EmptyHétf. 13 Okt. 2014, 15:52

Kenna és Achim

Katonás léptekkel sétáltam be a kastély társalgó szobájába, majd különösebb hezitálás nélkül lerogytam egy fotelba. Első napjaim egyike volt ez a francia udvarban, de már most úgy éreztem, kezdenek az idegeimre menni. Na természetesen nem mutattam ki ebből semmit, ugyanolyan udvarias faarccal mosolyogtam a tizennegyedik kancellárra is, aki megvizsgálta megbízó levelemet, amellyel ellátott Móric, de persze erre számítani lehetett. Jól tudtam: azzal, hogy fogadnak mint szászországi követet az én hírnevemmel és vallásommal így is elég nagy békát kell lenyelnie a királyi udvarnak, igazán fel sem róhattam a választ. Őszintén szólva egészen finoman és ügyesen csinálták, véletlenül sem sértettek meg, csupán éreztették velem a tényt, nem vagyok szívesen látott vendég. Na persze magasról tettem rá, nem jó kedvemből lovagoltam el ilyen messzire Chemnitztől. Prémszegélyes köpenyemet lehajítottam a karfára, az asztalra meg a hasított szarvasbőr kesztyűim kerültek.Kitöröltem egy tincset a szemem elől, majd magamhoz húztam az asztalon álló kancsót és töltöttem egy serlegbe a tartalmából. Ha ez víz, akkor vérfürdő lesz a konyhán... Szerencséjükre fehér bor volt, mégpedig édeskés, alapvetően kellemes, zaklatott lelki világomnak pont jót tett. Lágyan kortyolgattam miközben a sarokban álló díszpáncélt vizslattam a szememmel. Más nézni való amúgy sem akadt, legfeljebb egy nagy rakás könyv, de a betűvetéshez úgysem értettem. Talán fertályórányi pihenés után kaptam fel a fejemet az ajtó nyílására, ahonnan ifjú hölgy érkezett, ruházata alapján rangbéli társaság tagja. Jobban nem is figyeltem meg, azonnal felálltam és meghajtottam felé a fejemet meg a térdemet először is etikett szerint:
- Isten hozta kisasszony! - köszöntöttem. - Joachim Christoph Candidus von Sacher-Masoch, Chemnitz grófja, szolgálatára - mutatkoztam be, majd felemeltem a fejemet és immár szemügyre vettem az érkezőt.


A hozzászólást Joachim von Sacher-Masoch összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. 13 Okt. 2014, 16:33-kor.
Vissza az elejére Go down
Odette Bourbon-Maine
Odette Bourbon-Maine
here's my secrets
♛ AVATAR : lana parrilla
♛ RESIDENCE : french court
♛ POSTS : 67
♛ JOIN DATE : 2014. Sep. 16.
hercegnõTársalgó  Empty
TémanyitásTárgy: Társalgó Társalgó  EmptyHétf. 13 Okt. 2014, 15:42

***
You have to learn the rules of the gameAnd then have to play better than anyone else
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

here's my secretsTársalgó  Empty
TémanyitásTárgy: Re: Társalgó Társalgó  Empty

Vissza az elejére Go down

Társalgó

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
long may she reign :: Franciaország :: A francia udvar :: Kastély-